Huisartsenpraktijk Vandemoortele - Delafontaine bestaat uit drie huisartsen die werken op 2 locaties (Belhuttebaan 7, Koekelare en Lekestraat 96, De Mokker). De drie artsen delen hun medisch dossier om u de beste zorgen te kunnen bieden. Met drie kunnen we voor een betere beschikbaarheid zorgen zodat u steeds bij een arts terecht kan.


Afspraak maken
Dr. Griet Vandemoortele

Dr. Griet Vandemoortele

Dokter Griet werkt in de praktijk in de Belhuttebaan 7 in Koekelare.

Dokter Griet studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij startte aan de studies tandheelkunde en maakte later de overstap naar geneeskunde. Ze specialiseerde in de jeugdgezondheidszorg. Sinds 1988 heeft zij haar eigen praktijk in Koekelare. Ze werkt hierbij samen met haar broer Henk, die zijn praktijkruimte heeft in De Mokker.

Ze heeft een holistische aanpak. Ze wil op een respectvolle manier de patiƫnt helpen met begrip voor zijn/haar levensverhaal.

Dokter Griet is erkend arts door de politie en heeft tevens een erkenning voor het uitvoeren van de medische keuring van de rallypiloten.

Zij heeft daarnaast ook ervaring bij het CLB en Kind & Gezin.


Dr. Phebe Delafontaine

Dokter Phebe werkt in de praktijk in de Belhuttebaan 7 in Koekelare.

Dokter Phebe studeerde in 2023 af als huisarts. Zij volgde haar opleiding tot arts in Gent en werkte als HAIO (huisarts-in-opleiding) bij dr Quataert in Gistel en in groepspraktijk De Vier Winden in Jabbeke.

Zij omschrijft zichzelf graag als een allround huisarts, waarbij u zowel terecht zal kunnen voor alle acute ziektes als de opvolging van uw chronische aandoeningen. Daarnaast is zij ook bedreven in het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen.

Dokter Phebe is tevens consultatiebureau arts bij Kind en Gezin en heeft ervaring bij het CLB.

Dokter Phebe is naast huisarts ook mama van 3 kindjes en gaat graag eens lopen.


Dr. Henk Vandemoortele

Dokter Henk werkt in de praktijk in de Lekestraat 96 in De Mokker.

Dokter Henk studeerde af aan de Katholieke Universiteit in Leuven in 1983. Hij deed zijn legerdienst bij de paracommando's en behaalde een rode baret

Nadien vestigde hij zich te Koekelare op de Mokker waar hij de praktijk van dokter Marc Hemerijck overnam.

Hij is gekend voor de verwijdering van wratten met een dermojet.

Hij is erkend arts voor de politie en de militairen en is erkend voor de medische keuring van de rallypiloten.